Σύνθεση Διοικητικού Συμβουλίου από 27.6.2021

Tο νέο Διοικητικό Συμβούλιο που προέκυψε από την Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού της 26ης Ιουνίου 2021, καθώς και τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου για τη συγκρότησή του σε σώμα της 27ης Ιουνίου 2021, έχει ως εξής…

περισσότερα

Δραστηριότητες Ημέρας Σκέψης 2021

Αν η ειρήνη δεν είναι απλά η απουσία πολέμου, αλλά μια συνθήκη  που περικλείει την αξιοπρέπεια, την ασφάλεια και την ευημερία όλων των ανθρώπων, τότε η φράση «οικοδόμηση της ειρήνης» αποκτά για εμάς τους Οδηγούς μια ξεχωριστή σημασία!

περισσότερα

Η Οδηγική & Προσκοπική Κίνηση υποψήφιες για το Νόμπελ Ειρήνης

Η Οδηγική και Προσκοπική κίνηση, εκπροσωπούμενες από την Παγκόσμια Οργάνωση Οδηγών (WAGGGS) και την Παγκόσμια Οργάνωση της Προσκοπικής Κίνησης (WOSM) αντίστοιχα, προτάθηκαν ως υποψήφιες για το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης.

περισσότερα

16 ημέρες ακτιβισμού κατά της βίας των κοριτσιών και των γυναικών

Τους τελευταίους 12 μήνες το ξέσπασμα του COVID-19 είχε καταστροφικές συνέπειες για τις γυναίκες και τα κορίτσια. Καθώς ο κόσμος καταπολεμά την πανδημία, η υφιστάμενη πανδημία βίας εναντίον κοριτσιών και γυναικών έχει ενταθεί.

περισσότερα

Συναντήσεις… άξιες λόγου – 13 Ιουνίου 2021

Το θέμα και αυτής της Συνάντησης είναι πολύ ενδιαφέρον και έχουμε τη χαρά να έχουμε ως καλεσμένη την Κορίνα Χατζηνικολάου, Επίκουρη Καθηγήτρια Αναπτυξιακής Ψυχοπαθολογίας στο Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, του ΑΠΘ αλλά και μέλος του Σωματείου μας.

περισσότερα

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ

«Η φωτογραφία της ζωής μου» και η Μαριάννα Τουμασάτου, με τη βοήθεια του φωτογράφου, Αλέξανδρου Μαραγκού ξεφυλλίζουν το φωτογραφικό άλμπουμ του Αντώνη Ρόμπου, του Γιώργου Χρηστάκη και της Έφης Παπακωνσταντινίδου.

περισσότερα