Ο Κλάδος Οδηγών του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία την Πανελλήνια Συνάντηση Ενωμοτιών από 22 έως 23 Απριλίου 2023 στην πόλη της Χαλκίδας, ολοκληρώνοντας το διετές του Πρόγραμμα «Αλλαγή- ΆλληΓΗ».

Το διήμερο 22-23 Απριλίου 2023 περισσότεροι από 120 Οδηγοί από όλη την Ελλάδα με τις Ενωμοτίες και τα Στελέχη τους συναντήθηκαν στη Χαλκίδα για να παρουσιάσουν τα δικά τους πρωτότυπα έργα βασισμένα στην Κεντρική Ιδέα του Προγράμματος, τη διεπιστημονικότητα του STEAM (Θετικές Επιστήμες, Τεχνολογία, Μηχανική, Τέχνες, Μαθηματικά) και σε τρεις θεματικές: Επιχειρείν, Δημιουργία Παιχνιδιού, Νέες Τεχνολογίες, αλλά και να γνωριστούν μεταξύ τους και να διασκεδάσουν. Στο φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια του διημέρου οι δημιουργίες των παιδιών διακρίθηκαν για τη φαντασία, την ευρηματικότητα, την πρωτοτυπία και την καλαισθησία τους και προκάλεσαν τον θαυμασμό όλων. Με το αλάνθαστο κριτήριό τους οι Οδηγοί έκριναν όλα τα έργα και ανέδειξαν αξιοκρατικά τα καλύτερα έργα που στη συνέχεια βραβεύτηκαν από τον Κλάδο.

Οι Οδηγοί και τα Στελέχη τους έδωσαν παλμό και οδηγικό χρώμα στο κέντρο της Χαλκίδας στη διάρκεια του Μεγάλου Παιχνιδιού, με το οποίο γνώρισαν τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης και την ιστορία τους. Συμμετείχαν σε εργαστήρια που πραγματοποιήθηκαν σε διάφορα σημεία της Χαλκίδας και ενθουσίασαν όλους: Θεατρικό Παιχνίδι, Yoga, Street fight-Αυτοάμυνα, Τέχνες-Εικαστική Δημιουργία, Α΄ Βοήθειες, Zumba-Hip Hop, Άνθρωπος και ζώα, Surf smart-Ασφαλής πλοήγηση. Αξιοποίησαν την Παγκόσμια Ημέρα της Γης με μια εκστρατεία καθαριότητας σε δύο πολύ γνωστές και πολυσύχναστες περιοχές της πόλης, δημιούργησαν σε εργαστήρι το δικό τους επιτραπέζιο παιχνίδι και διασκέδασαν το βράδυ του Σαββάτου με ζωντανή μουσική.

Το ταξίδι για την «Αλλαγή-ΆλληΓΗ» επεφύλαξε μοναδικές ευκαιρίες στους Οδηγούς όλης της χώρας και ενίσχυσε την πεποίθηση όλων ότι οι Οδηγοί μπορούν να δημιουργήσουν μια άλλη Γη, γεμάτη φιλία, αγάπη, ειρηνική συνύπαρξη, αποδοχή, σεβασμό και ελευθερία.

Ο Κλάδος Οδηγών ευχαριστεί θερμά όλους, όσοι στάθηκαν αρωγοί και συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της Πανελλήνιας Συνάντησης. Και ήταν πολλοί: Γεώργιος Γεράσης, Διευθυντής 4ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας, Δήμος Χαλκιδέων, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Χαλκίδας, Τ.Τ. Χαλκίδας, Ανθή Κοροβού και Μαριλένα Σκόνδρα, Σχολή Yoga & Pilates, Ιωάννης Ζαμπούνης, Εμψυχωτής-Θεατρικό Παιχνίδι, Γιάννα Στεφάνου, Ωδείο-Σχολή Χορού Σιάνου, Μαρία Λιαπάκη, Εθελοντές Αδέσποτων Χαλκίδας, Δέσποινα Δερμάτη, Αθλητικός Σύλλογος «Ερυξίας ο Χαλκιδαίος, Βασιλική Λοβέρδου, Εργαστήρι Τέχνης Χαλκίδας, Μιχάλης Σμαραγδάκης, Σεμινάριο Δημιουργίας Παιχνιδιού, OFF MAGAZINE και JUST RADIO 93, Χορηγοί Επικοινωνίας, Μαρία Καψάλη, Δέσποινα Βελλίδη, Μαρία Μελισσάρη, Νίκος Τζιντζιλάκης, Ζαχαροπλαστεία Γουναρόπουλος, Δημήτρης Τσιτίνης, Dn Safety εκτυπώσεις, ΓΛΑΡΟΣ Α.Β.Ε.Ε., ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ Α.Β.Ε.Ε.