Τα βιβλία του Κλάδου Πουλιών, βοηθούν σημαντικά στο έργο σας.

Βήματα στον κόσμο

Το βιβλίο των Πουλιών, είναι το βασικό βιβλίο του Κλάδου, με χρήσιμες πληροφορίες για τη ζωή στο Σμήνος και τις δραστηριότητες Προόδου (Βήματα και Πτυχία).

Μπορείτε να το προμηθευτείτε από το Οδηγικό Πρατήριο.

ΝΤΟΣΙΕ «Η ΖΩΗ ΣΤΟ ΣΜΗΝΟΣ»

Βοήθημα Στελεχών Κλάδου Πουλιών που αποτελεί ένα χρήσιμο οδηγό στο Σμήνος.
Κατεβάστε από τα Χρήσιμα Αρχεία: Ζωή στο Σμήνος (Α Μέρος), Ζωή στο Σμήνος (Β Μέρος), Ζωή στο Σμήνος (Β Μέρος) – Χειροτεχνίες και Ζωή στο Σμήνος (Β Μέρος) – Παράρτημα.

ΝΤΟΣΙΕ «Η ΖΩΗ ΣΤΟ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ΔΑΣΟΣ»

Βοήθημα των κατασκηνωτών Κλάδου Πουλιών με όλα όσα χρειάζονται για την προετοιμασία ενός Χαρούμενου Δάσους. Το βοήθημα ανανεώθηκε το 2015 και θα το βρεις εδώ.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΠΤΥΧΙΟΥ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ

Είναι το πιστοποιητικό που βεβαιώνει ότι ένα Πουλί αποκτά το εκάστοτε Πτυχίο. Υπογράφεται από τον ειδικό που πιστοποιεί την εξειδίκευση του Πουλιού και το Σοφό Πουλί.

Στο Οδηγικό Πρατήριο μπορείτε επίσης να βρείτε τα βιβλία:

ΠΑΙΖΟΥΜΕ;

Ένα βιβλίο για τη σημασία του παιχνιδιού, στο οποίο περιλαμβάνεται και μια συλλογή παιχνιδιών διαφόρων κατηγοριών.

ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ; 

Ένα βιβλίο που επικεντρώνεται στη σημασία του «φτιάχνω», χωρίς να χάνεται η διασκέδαση, εμπλουτισμένο με μια μεγάλη ποικιλία χειροτεχνιών.

ΠΕΤΑΜΕ;

Ιδέες για Συγκεντρώσεις που εμφανίζονται σε δέκα κατηγορίες, προσφέροντας ποικιλία, φαντασία και κέφι στο πρόγραμμά μας.

60 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Συλλογή παιχνιδιών που χρησιμοποιούν τα Στελέχη στις συγκεντρώσεις του Σμήνους.

ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΠΟΥΛΙΑ (4 τεύχη)

Θεματικά βοηθήματα Στελεχών

ΣΚΟΡΠΙΑ ΦΥΛΛΑ

Βιβλίο για το Πρώτο και το Δεύτερο Πουλί της Φωλιάς.

Το περιοδικό των Στελεχών του Κλάδου Πουλιών, λέγεται «Τα νέα της Κουκουβάγιας». Κυκλοφορεί κάθε μήνα με υλικό, που δίνει ερεθίσματα για Κ.Ι. προγραμμάτων.

ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ

Από το 1981 έως το 2011 ο Κλάδος κυκλοφορούσε σε έντυπη μορφή περιοδικό για τα Πουλιά, το Γοργοχελίδονο, ενώ από το 2016 έως σήμερα το περιοδικό συνεχίζει να εκδίδεται σε ηλεκτρονική πλέον μορφή. Στις σελίδες του τα Πουλιά μπορούν να εξερευνήσουν άγνωστα μέρη, να μάθουν στοιχεία γύρω από τη φύση (τη χλωρίδα, την πανίδα) και να παίξουν με αυτά μέσα από κρυπτόλεξα και σταυρόλεξα, να αντλήσουν ιδέες για την ατομική τους πρόοδο στο Σμήνος, να ασχοληθούν με τις προτεινόμενες χειροτεχνίες ή και να προτείνουν τα ίδια υλικό στην επιτροπή του περιοδικού.

Ακόμα, ο Κλάδος κυκλοφορεί από το 2014 τα Νέα της Κουκουβάγιας, το μηνιαίο περιοδικό για τα Στελέχη του Κλάδου. Μέσα στις σελίδες του τα Στελέχη μπορούν να βρουν ιδέες για συγκεντρώσεις και εργαστήρια, να διαβάσουν για τις οδηγικές εμπειρίες άλλων Στελεχών, να εμβαθύνουν σε θεματικές που στρέφονται γύρω από τα χαρακτηριστικά των Πουλιών, τη ζωή στο Σμήνος και γενικότερα την Οδηγική Ιδεολογία.