Οι Οδηγοί, φύσει αισιόδοξοι, κάνουν πάντα το καλύτερο δυνατό για τον εαυτό τους και τους γύρω τους. Με το βλέμμα στο μέλλον, ο Κλάδος Οδηγών,του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού σχεδίασε ένα διετές Πρόγραμμα για το 2021-2023, με τίτλο “ΑλλαΓΗ / ΆλληΓΗ”, ξεκινώντας από το Νοέμβριο του 2021 και τελειώνοντας το Μάιο του 2023. Την πρώτη χρονιά  φωνάζουμε “ΑλλαΓΗ / ΆλληΓΗ *365,26 ηλιακές ημέρες*”, ενώ τη δεύτερη χρονιά “ΑλλαΓΗ / ΆλληΓΗ *Άλμα στο ΔιάSTEAMα*”.

Την πρώτη χρονιά του Προγράμματος, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται η “ΑλλαΓΗ”. Σε αυτήν την Οδηγική χρονιά, που συμπίπτει με τον εορτασμό των 90 ετών της Οργάνωσής μας, οι Οδηγοί γίνονται Εκπαιδευόμενοι Αστροναύτες οι οποίοι καλούνται να φέρουν σε πέρας Αποστολές με την Ενωμοτία και την Ομάδα τους, ώστε να μπορέσουν να αποκτήσουν όλες εκείνες τις δεξιότητες που χρειάζονται, για να γίνουν  οι Επίλεκτοι Αστροναύτες και να ταξιδέψουν στο ΔιάSTEAMα !

Τον δεύτερο χρόνο του Προγράμματος, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην “ΆλληΓΗ”. Οι Οδηγοί – Επίλεκτοι Αστροναύτες, έχοντας αποκτήσει όλα τα απαραίτητα εφόδια, είναι έτοιμοι να επιβιβαστούν στο ΔιαSTEAMοπλοιό τους  και να απογειωθούν προς το ΔιαSTEAMα. Ένας Αστροναύτης έχει επαρκή γνώση της ζωής στο διάστημα και της σχέσης του ανθρώπου με το διάστημα. Θα καταφέρουν οι Οδηγοί να εφαρμόσουν όλα όσα έμαθαν στην Εκπαίδευσή τους ως Αστροναύτες;

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανακαλύψετε στη σελίδα του Προγράμματος www.allagialligi.gr καθώς επίσης ΕΔΩ θα βρείτε την δήλωση συμμετοχής των Ενωμοτιών-Υποπληρωμάτων. Με τη δήλωση συμμετοχής θα λάβετε όλες τις λεπτομέρειες του προγράμματος.