Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, με βαθιά θλίψη, αποχαιρετά την Αιμιλία Γερουλάνου, κόρη της Ειρήνης Καλλιγά, ιδρύτριας του Ελληνικού Οδηγισμού. Μια γυναίκα ταυτισμένη με τον πολιτισμό και την προσφορά.

Αποχαιρετούμε τον δικό μας άνθρωπο, την Οδηγό, τη γυναίκα πρότυπο, που αγαπήθηκε για τη δυναμική προσωπικότητα, τη δοτικότητα στους γύρω της, την αγάπη για τον συνάνθρωπο. Τη γυναίκα που εδραίωσε στο σήμερα το δρόμο της γυναικείας σοφίας, εφαρμοσμένη στην εκπαίδευση. Ήταν εκείνη που εμπνεύστηκε πρωτοποριακά προγράμματα για παιδιά και νέους και χάραξε τον Οδηγισμό του μέλλοντος.

Η Αιμιλία Γερουλάνου ήταν ο Φάρος μας. Έδινε πάντα κατεύθυνση και σκοπό. Οι συμβουλές της, η φροντίδα της, η αισιοδοξία της, η αγάπη της για τον Οδηγισμό μας κράτησε ενωμένους στις πιο δύσκολες στιγμές, στις πιο μεγάλες προκλήσεις.

Η Αιμιλία Γερουλάνου – Καλλιγά γεννήθηκε στην Αθήνα, κόρη της Ειρήνης Καλλιγά, Ιδρύτριας του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού. Σπούδασε στην Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών από όπου αποφοίτησε από το Τμήμα Αρχαιολογίας. Εργάστηκε δίπλα στον βυζαντινολόγο Μανόλη Χατζηδάκη και στη συνέχεια στο Μουσείο Μπενάκη, όπου οργάνωσε το πρώτο φωτογραφικό αρχείο στην Ελλάδα. Υπήρξε Πρόεδρος του Δ. Συμβουλίου του Μουσείου Μπενάκη μέχρι πρόσφατα.

Ήταν Μέλος της Γεν. Συνέλευσης του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού και διατέλεσε Πρόεδρος Δ.Σ., Γενική Έφορος και Έφορος Κλάδου Οδηγών.

 

Ψήφισμα_εις μνήμη Αιμιλίας Γερουλάνου

Δελτίο Τύπου_Απώλεια Αιμιλίας Γερουλάνου