Η Οδηγική οικογένεια έχασε έναν δικό της άνθρωπο, τη Δέσποινα Γερουλάνου, τη μητέρα, τη Δέσποινα του πολιτισμού, την οδηγό, μια γυναίκα πρότυπο, τη φίλη, τη σύμβουλο, το παιδί μας, τη γυναίκα που αγαπήθηκε για την προσωπικότητά της, τον  χαρακτήρα της,  την προσφορά της, την εθελοντική της δράση, τη δοτικότητα της, μα περισσότερο από όλα για την αγάπη της για τον συνάνθρωπο.  Ήταν η συνέχεια της οικογένειας Μπενάκη, εγγονή της ιδρύτριας μας. Της οφείλουμε πολλά,  μας έδωσε πολλά.. σε εμάς,  σε όλη την οδηγική οικογένεια και στην κοινωνία ολόκληρη, την ευχαριστούμε.

Αυτά που ήταν και αυτά που έκανε η Δέσποινα Γερουλάνου  δεν ήταν σημαντικά μόνο για εκείνη, αλλά για όλους εμάς…. μας έδειχνε το δρόμο η Δέσποινα. Ανησυχούσε πρωτίστως για τους άλλους. Έβρισκε τη χαρά στα μικρά και απλά πράγματα. Έβλεπε κάθε εμπόδιο και κάθε κρίση σαν μια ευκαιρία.

 

Εμείς στο Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού την αποχαιρετούμε όχι μόνο γιατί ήταν μία από εμάς, γιατί ο Ελληνικός Οδηγισμός γεννήθηκε μέσα από την οικογένεια της, αλλά γιατί μαζί δημιουργήσαμε, γιατί μαζί μας ξεκίνησε από παιδί έναν ατέλειωτο δρόμο προσφοράς και αγάπης.

Κάποιοι έρχονται για να μας πουν τι είναι αγάπη και προσφορά στον άνθρωπο, αυτή ήταν η Δέσποινα μας. Θρηνούμε μαζί με την οικογένεια της.