Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 10 Οκτωβρίου, η UNICEF & το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού παρουσιάζουν το 1ο Chatbot Ψυχικής Υγείας για εφήβους και νέους.

 

Αναγνωρίζοντας την ψυχική υγεία ως θεμελιώδη για τη συνολική υγεία και ευημερία των νέων, το Chatbot στοχεύει να ευαισθητοποιήσει σχετικά με τη σημασία της προστασίας της ψυχικής υγείας, την καταπολέμηση του κοινωνικού στίγματος και των διακρίσεων που συνδέονται με ζητήματα ψυχικής υγείας. Αναφέρεται σε θέματα που σχετίζονται με την ψυχική υγεία και παρέχει στους νέους χρήσιμες συμβουλές για το πώς να χτίσουν την αυτοεκτίμησή τους, να βελτιώσουν τις διαπροσωπικές τους σχέσεις και να αποκτήσουν δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων. «Πώς να χτίσω υγιείς σχέσεις με τους ανθρώπους «Πώς να μάθω να αποδέχομαι τον εαυτό μου;», «Πώς να εκφράσω τα συναισθήματά μου;»… είναι μερικά από τα ερωτήματα στα οποία απαντά το Chatbot.

 

Το Chatbot είναι δωρεάν και ανώνυμο και διατίθεται μέσω της πλατφόρμας U- Report της UNICEF σε 6 γλώσσες: Αγγλικά, Ελληνικά, Γαλλικά, Αραβικά, Ουρντού και Φαρσί. Μέσω του Chatbot, όλοι οι έφηβοι και οι νέοι 12-25 ετών που ζουν στην Ελλάδα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ασφαλείς, γρήγορες και ακριβείς πληροφορίες για την ψυχική υγεία απευθείας από τα κινητά τους τηλέφωνα, απλά στέλνοντας το μήνυμα «TIPS» μέσω οποιουδήποτε από τα ακόλουθα κανάλια ανταλλαγής μηνυμάτων:

 

  • WhatsApp: Στείλε ‘TIPS’ στο +30 6955 483316.
  • Facebook Messenger: Στείλε ‘TIPS’ στο U-Report Greece
  • Viber: Αναζήτησε το ‘ureportgreece’ στο Viber και στείλε τη λέξη ‘TIPS’