Όλα ξεκίνησαν από τη μέρα που τα Αστέρια κέρδισαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό ζωγραφικής, που η γνωστή ζωγράφος Πόλυ Πολυχρωμίδου διοργάνωσε. Εκείνη, τα κάλεσε να πάνε στη μαγική της χώρα και να γνωρίσει τους μεγάλους νικητές, αλλά και εκείνα να γνωρίσουν τη διάσημη ζωγράφο και τους βοηθούς της.

Τα Αστέρια  δέχτηκαν με μεγάλη χαρά να πάνε αυτό το μακρινό ταξίδι. Φτάνοντας εκεί έμαθαν τα τρομερά νέα… Ο φοβερός Μίδης Κακοχρωμίδης είχε κλέψει από την Πόλυ τη μαγική της παλέτα και το ουράνιο τόξο κινδύνευε να χάσει τα χρωματά του. Οι πράσινες λαδομπογιές, οι κίτρινες ξυλομπογιές, οι κόκκινες κηρομπογιές και οι πορτοκαλί νερομπογιές αποφάσισαν να βοηθήσουν και να κάνουν ό,τι χρειαστεί για να βρεθεί η μαγική παλέτα.

Έτσι, όσο ο φοβερός Κακοχρωμίδης προσπαθούσε να κλέψει το χρώμα της χώρας,  τα Αστέρια έγιναν ζωγράφοι φτιάχνοντας τα δικά τους εργαλεία ζωγραφικής, παίζοντας παιχνίδια όλο χρώμα, κάνοντας πολύχρωμες κατασκευές, τραγουδώντας και στο τέλος κατάφεραν να τον νικήσουν!!  Βλέποντας την τόση μεγάλη προσπάθεια τους και ότι τα χρώματα δίνουν κέφι και χαρά σε όλους, κατάλαβε πόσο σημαντικό είναι και αποφάσισε μετανιωμένος να επιστρέψει την παλέτα.

Αυτά έγιναν στη Χωρα των Χρωμάτων, όπου εκεί βρέθηκαν τα 16 Αστέρια του Γαλαξία Ξυλοκάστρου και η Πόλυ με τους βοηθους της,  δηλαδή το Αρχηγειο του Χαρούμενου Ταξιδιού, που το αποτελούσαν Στελέχη όλων των Κλάδων του Τοπικού Τμήματος Ξυλοκάστρου, καθώς και μέλη του Τοπικού Συμβουλίου.