Η Επιτροπή Οικονομικής Αρωγής του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού  στοχεύει στην εξεύρεση πόρων για την στήριξη του έργου του. Για τον σκοπό αυτό, οργανώνει πολλές και ποικίλες εκδηλώσεις για την οικονομική ενίσχυση του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, την προσωπική ανάπτυξη και την ψυχαγωγία των μελών της. Επίσης, ευθύνη της είναι η δημιουργία και διατήρηση δικτύου αρωγών μελών του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού.

Το έργο της Οικονομικής Αρωγής έχει την ευρεία στήριξη του κοινωνικού συνόλου στις εκδηλώσεις, που οργανώνει , κάτι που συντελεί σημαντικά στην προβολή του Οδηγισμού στον τόπο μας. Μέλη της μπορεί να είναι όλοι αυτοί που είχαν την τύχη να υπάρξουν μέλη του Οδηγισμού, όπως κι αυτοί που δεν υπήρξαν και πιστεύουν στις αξίες του Οδηγισμού.

Ιστορία

Ιδρύθηκε το  1983, μια δύσκολη οικονομική εποχή για το Σώμα Ελληνίδων Οδηγών (αρχική επωνυμία, αργότερα μετονομάστηκε σε Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού), επειδή σταμάτησε η κρατική επιχορήγηση και έπρεπε να βρεθούν πόροι για τη συνέχιση του έργου του. Η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Λένα Χατζηπέτρου, κάλεσε Μέλη προηγούμενων Διοικητικών Συμβουλίων για να συζητήσουν, ώστε να βρεθεί μια λύση για την οικονομική κατάσταση του Σωματίου. Η Λένα Σαμαρά, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού της προηγούμενης πενταετίας (1978-1983), πήρε την πρωτοβουλία και συγκέντρωσε γύρω της, παλιές Οδηγούς, νέους ανθρώπους και φίλους του Οδηγισμού, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά της με τον ίδιο ενθουσιασμό. Ορίστηκε Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικής Αρωγής και η πρώτη συμβολική κίνηση έγινε από τη φίλη της και τέως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, Μιράντα Πεσματζόγλου, που κατέθεσε ένα συμβολικό ποσό στο ταμείο της Οικονομικής Αρωγής.

Η Ομάδα οργανώθηκε με την ονομασία Επιτροπή Οικονομικής Αρωγής και κύριος σκοπός της ήταν η οργάνωση εκδηλώσεων για τη συγκέντρωση χρημάτων, ώστε να στηρίξει οικονομικά τα Παιδαγωγικά Προγράμματα του Οδηγισμού.

Εκδηλώσεις

Μέσα στην χρονιά πραγματοποιούνται πολλές και διαφορετικές εκδηλώσεις με αποκορύφωμα τον Νοέμβριο τη Χριστουγεννιάτικη Εορταγορά, που συνεχίζεται μέχρι σήμερα με μεγάλη επιτυχία. Για την πραγματοποίηση της έχουμε αρωγούς τις Ομάδες των Τοπικών Συμβουλίων, που στέλνουν προϊόντα από τους τόπους τους, μέλη και φίλους του Οδηγισμού, δείχνοντας έτσι έμπρακτα τη στήριξή τους σ’ αυτή την προσπάθεια.

Οι εκδηλώσεις της Επιτροπή Οικονομικής Αρωγής έχουν είτε πολιτιστικό χαρακτήρα, που περιλαμβάνουν ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους, επισκέψεις σε μουσεία, (ιδιαίτερα όταν φιλοξενούν θεματικές εκθέσεις), είτε ψυχαγωγικό, με εκδρομές με πρόγραμμα στη φύση, ταξίδια εξωτερικού, συνεστιάσεις εορταστικές ή θεματικές. Το σημαντικότερο έργο της είναι η κοινωνική προσφορά, όπου και όποτε παραστεί ανάγκη. Τα μέλη της Επιτροπής Οικονομικής Αρωγής δεν ξεχνούν ποτέ το ΕΣΟ ΕΤΟΙΜΟΣ, γιατί με αυτό γαλουχήθηκαν από τα πρώτα βήματα στην Οδηγική τους ζωή.

Μέλη Συμβουλίου Επιτροπής Οικονομικής Αρωγής

  • Πρόεδρος: Ρένα Μαριόλη
  • Αντιπρόεδρος: Νίκη Καλλιστράτου
  • Γραμματέας: Καίτη Κατσούρη
  • Ταμίας: Νίκη Φιλιάνου
  • Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων: Ρούσσα Γερογιάννη
  • Υπεύθυνες Εορταγοράς: Δήμητρα Σπανού, Λίλυ Ακογιούνογλου, Ειρήνη Παπαγεωργίου
  • Υπεύθυνες Εκδηλώσεων & Ταξιδιών: Κική Κατούφα, Δήμητρα Σπανού
  • Υπεύθυνες Αποθήκης & Υλικού: Δήμητρα Σπανού, Κική Κατούφα
  • Διαχείρηση Ιστοσελίδας: Λεάνα Κωττάκη
  • Μέλος: Αΐντα Στρατούρη