Το Μουσείο μέσα στο χρόνο βρίσκεται στο επίκεντρο διαφόρων εκδηλώσεων.

Επέτειος: Απο το 2005 κάθε χρόνο στη επέτειο ίδρυσης του Μουσείου οργανώνεται γιορτή είτε στο χώρο του Μουσείου ή σε άλλο μεγαλύτερο χώρο στη Θεσσαλονίκη, με την στήριξη του Τοπικού Τμήματος και της Ο.Σ. Θεσσαλονίκης και την συμμετοχή μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Σ.Ε.Ο., της Επιτροπής Μουσείου , του Τμήματος Συνεργασίας, Ομάδων Συνεργασίας, μελών και φίλων του Οδηγισμού από πολλά μέρη της Ελλάδας.

Ημέρα Μουσείων: Γιορτάζεται με διάφορες εκδηλώσεις με πρωτοβουλία της Ο.Σ. Θεσσαλονίκης και των μελών της Επιτροπής από την Θεσσαλονίκη.

Εκδηλώσεις: Διάφορες εκδηλώσεις του Τοπικού Τμήματος και της Ομάδας Συνεργασίας Θεσσαλονίκης σχετικές με το Μουσείο .

Ειδικές Ξεναγήσεις: πχ ατόμων με προβλήματα όρασης από την Νίτσα Βαλταδώρου, επισκεπτών από το εξωτερικό κλπ.

Επισκέψεις: Το Μουσείο είναι ανοικτό κάθε Σάββατο 10:00πμ – 2:00μμ ή κατόπιν συνεννόησης με τα μέλη του Επιτροπής και τους Συνεργάτες του Μουσείου από τη Θεσσαλονίκης.

Κάθε χρόνο το Μουσείο επισκέπτονται Οδηγικές Ομάδες όλων των Κλάδων, μέλη Ομάδων Συνεργασίας και γενικά μέλη του Οδηγισμού από όλη την Ελλάδα. Στους επισκέπτες γίνεται πάντοτε εμπεριστατομένη ξενάγηση στα εκθέματά του Μουσείου . Τα σχόλια για τις ξεναγήσεις και γενικα οι εντυπώσεις από το Μουσείο αποτυπώνονται στο βιβλίο επισκεπτών του Μουσείου και είναι πολύ θετικά.