Τα μέλη του Τμήματος Ανάπτυξης του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού αποτελούνται από  4 Κλάδους, 8 Περιφερειακά Τμήματα, τα Τμήματα Εκπαιδεύσεων και  Κατασκηνώσεων, την Επιτροπή Ειδικών Ομάδων ΑμεΑ καθώς και το Δίκτυο Πολιτικής Προστασίας – ΣΕΟ.  Σε αγαστή συνεργασία με την/τον Γενική/ό Έφορο, κύρια/ο υπεύθυνη/ο συντονισμού των ενεργειών του τομέα μας, με υπομονή, όρεξη και μεράκι, αφιερώνουμε καθημερινά ενέργεια, χρόνο, διάθεση, ιδέες, σχεδιάζουμε και υλοποιούμε καινοτόμα παιδαγωγικά και συμπεριληπτικά προγράμματα, τα οποία απευθύνονται σε παιδιά και νέους και στοχεύουν στη διαμόρφωση ενεργών και σκεπτόμενων πολιτών.  Προάγουν την υπευθυνότητα και τη δημοκρατική διαπαιδαγώγηση, την ανάπτυξη της κριτικής σκέψης, της δημιουργικότητας και της φαντασίας.

Για εμάς ανέκαθεν και πιο πρόσφατα από το 2015 με την υποδοχή των πρώτων προσφυγικών ομάδων στη χώρα μας «η πράξη είναι θέση».  Έμπρακτα βρισκόμαστε καθημερινά δίπλα στους συμπολίτες μας προσφέροντας υπηρεσίες, αγαθά και κυρίως σεβασμό στον άλλον.  «Προσφυγικές ροές, ανθρώπινα δικαιώματα και διαπολιτισμικότητα» είναι έννοιες που βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής μας και γι’ αυτό τα τελευταία χρόνια φτιάξαμε «μια βαλίτσα κόσμο» στην προσπάθειά μας να ευαισθητοποιήσουμε τα παιδιά, τους γονείς τους και όλους μας τους συμπολίτες σε θέματα διαφορετικότητας, πολυπολιτισμικότητας και διαπολιτισμικότητας, σεβασμού της προσωπικότητας και της ταυτότητας του άλλου και ταξιδεύουμε στην Ελλάδα κινητοποιώντας τους γύρω μας.

Αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες της κοινωνίας και τις συνεχείς εξελίξεις στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας δημιουργήσαμε ανάλογο πτυχίο «Έσο Έτοιμος για Σένα και τους Γύρω σου» με στόχο να υιοθετήσουμε μικροί και μεγάλοι υπεύθυνη στάση απέναντι σε καταστάσεις έκτακτων αναγκών/καταστροφών, να ενημερωνόμαστε διαρκώς, να είμαστε έτοιμοι, να αυτοπροστατευόμαστε και να προστατεύουμε τους άλλους, να προβληματιστούμε για την κλιματική αλλαγή, να δημιουργήσουμε για το περιβάλλον και να αλληλεπιδράσουμε μέσα σε αυτό.

Οδηγός σημαίνει υπευθυνότητα, συνείδηση, συναίσθηση, σεβασμός, αναγνώριση, αλληλεγγύη, ετοιμότητα, προσφορά… και πολλά άλλα που προσπαθούμε να ενσωματώσουμε στα προγράμματά μας και να τα εμφυσήσουμε στα παιδιά μας για καλύτερο κόσμο και καλύτερο μέλλον!

90 χρόνια…

έμπνευσης, δημιουργίας, συνεργασίας, προσφοράς και ενδυνάμωσης της αξίας του εθελοντισμού…

αναπτυσσόμαστε, πρωτοπορούμε, εξελισσόμαστε, οδηγούμε στη γνώση…

δημιουργούμε φιλίες γερές από την Ορεστιάδα έως τη Ρόδο και από την Κέρκυρα έως την Κρήτη…

συνεχίζουμε ακούραστα… για την κοινωνία, για τον συνάνθρωπο, για το παιδί σε μια ανοικτή αγκαλιά!

Είμαστε εδώ, είμαστε πολλοί και έτοιμοι για κάθε πρόκληση!!!