Σοφά, Γοργά και Γαλάζια Πουλιά, ο ρόλος σας στο Σμήνος είναι σημαντικός και πολυδιάστατος.

Μαζί με τα Πουλιά θα ζήσετε απίθανες περιπέτειες, θα γνωρίσετε την ομαδική ζωή και θα κάνετε τρόπο ζωής τις αξίες του Οδηγισμού.

Αυτές οι σελίδες είναι ένας δίαυλος επικοινωνίας μαζί σας.

Ελάτε, λοιπόν, να ανακαλύψουμε και να ζήσουμε την οδηγική ζωή στο Σμήνος παρέα!

Συμμετέχοντας στις Εκπαιδεύσεις, αποκτάτε γνώσεις και δεξιότητες, απαραίτητες για την ενίσχυση του ρόλου σας στο Σμήνος.

Η Συμμετοχή σε Συναντήσεις Στελεχών του Κλάδου, είναι εξαιρετική ευκαιρία για άμεση επικοινωνία και γνωριμία με τα μέλη του Κλάδου και με άλλα Στελέχη. Ενημερώνεστε για τα σχέδια του Κλάδου, συμβάλλοντας συγχρόνως στη διαμόρφωσή τους.

Τα βιβλία του Κλάδου Πουλιών, βοηθούν σημαντικά στο έργο σας.

Βήματα στον κόσμο

Το βιβλίο των Πουλιών, είναι το βασικό βιβλίο του Κλάδου, με χρήσιμες πληροφορίες για τη ζωή στο Σμήνος και τις δραστηριότητες Προόδου (Βήματα και Πτυχία).

Μπορείτε να το προμηθευτείτε από το Οδηγικό Πρατήριο.

ΝΤΟΣΙΕ «Η ΖΩΗ ΣΤΟ ΣΜΗΝΟΣ»

Βοήθημα Στελεχών Κλάδου Πουλιών που αποτελεί ένα χρήσιμο οδηγό στο Σμήνος.
Κατεβάστε από τα Χρήσιμα Αρχεία: Ζωή στο Σμήνος (Α Μέρος), Ζωή στο Σμήνος (Β Μέρος), Ζωή στο Σμήνος (Β Μέρος) – Χειροτεχνίες και Ζωή στο Σμήνος (Β Μέρος) – Παράρτημα.

ΝΤΟΣΙΕ «Η ΖΩΗ ΣΤΟ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ΔΑΣΟΣ»

Βοήθημα των κατασκηνωτών Κλάδου Πουλιών με όλα όσα χρειάζονται για την προετοιμασία ενός Χαρούμενου Δάσους. Το βοήθημα ανανεώθηκε το 2015 και θα το βρεις εδώ.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΠΤΥΧΙΟΥ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ

Είναι το πιστοποιητικό που βεβαιώνει ότι ένα Πουλί αποκτά το εκάστοτε Πτυχίο. Υπογράφεται από τον ειδικό που πιστοποιεί την εξειδίκευση του Πουλιού και το Σοφό Πουλί.

Στο Οδηγικό Πρατήριο μπορείτε επίσης να βρείτε τα βιβλία:

ΠΑΙΖΟΥΜΕ;

Ένα βιβλίο για τη σημασία του παιχνιδιού, στο οποίο περιλαμβάνεται και μια συλλογή παιχνιδιών διαφόρων κατηγοριών.

ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ; 

Ένα βιβλίο που επικεντρώνεται στη σημασία του «φτιάχνω», χωρίς να χάνεται η διασκέδαση, εμπλουτισμένο με μια μεγάλη ποικιλία χειροτεχνιών.

ΠΕΤΑΜΕ;

Ιδέες για Συγκεντρώσεις που εμφανίζονται σε δέκα κατηγορίες, προσφέροντας ποικιλία, φαντασία και κέφι στο πρόγραμμά μας.

60 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Συλλογή παιχνιδιών που χρησιμοποιούν τα Στελέχη στις συγκεντρώσεις του Σμήνους.

ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΠΟΥΛΙΑ (4 τεύχη)

Θεματικά βοηθήματα Στελεχών

ΣΚΟΡΠΙΑ ΦΥΛΛΑ

Βιβλίο για το Πρώτο και το Δεύτερο Πουλί της Φωλιάς.

Το περιοδικό των Στελεχών του Κλάδου Πουλιών, λέγεται «Τα νέα της Κουκουβάγιας». Κυκλοφορεί κάθε μήνα με υλικό, που δίνει ερεθίσματα για Κ.Ι. προγραμμάτων.