Ως Οδηγοί έχουμε και εμείς την ενιαία μας εμφάνιση που εκφράζεται με τη στολή μας. Από το ξεκίνημα του το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού είχε στολή για τα μέλη του. Μέσα στα χρόνια άλλαξε, πήρε άλλες μορφές ανάλογα πάντα με τα σημεία των καιρών αλλά και τις ανάγκες που υπηρετούσε. Πάντα συμβόλιζε την ταυτότητα του μέλους της κίνησής μας. Φορούμε τη στολή μας γιατί θέλουμε να δείξουμε που ανήκουμε. Γιατί με αυτόν τον τρόπο δηλώνουμε ότι ανήκουμε σε ένα ξεχωριστό σύνολο. Φοράμε τη στολή μας και μαζί με τα άλλα μέλη της ομάδας μας δίνουμε το στίγμα της αισιοδοξίας, της δύναμης, του καλύτερου μέλλοντος.

Στολή Μεγάλων Οδηγών

Οι Μεγάλοι Οδηγοί, κορίτσια και αγόρια, φορούν μπλε παντελόνι (μακρύ ή βερμούδα) και το συνδυάζουν με:

  • πουκάμισο
  • polo (μακρυμάνικο ή κοντομάνικο)

Φορούν ακόμα ζώνη και μαντήλι του Κλάδου με κόκκινο κρίκο.

Oι Ναυτοδηγοί φορούν στο πάνω μέρος της στολής τη μαρινιέρα και το μαντήλι των Ναυτοδηγών με λευκό κρίκο. Μπορούν ακόμα να φορούν το κοντομάνικο polo.  Το πάνω μέρος της στολής συνοδεύεται προαιρετικά από πουλόβερ, φλις ή φούτερ.

Τα κορίτσια στο κάτω μέρος της στολής μπορούν να επιλέξουν φούστα ή ζυπ κυλοτ, που συνδυάζονται μόνο με πουκάμισο ή μαρινιέρα. Σε αυτή την περίπτωση, φορούν καλσόν στο χρώμα του δέρματος.

Στελέχη / Μέλη

Φορούν, άνδρες και γυναίκες, μπλε παντελόνι (μακρύ ή βερμούδα) και το συνδυάζουν με:

  •  πουκάμισο
  • polo (μακρυμάνικο ή κοντομάνικο)

Φορούν ακόμα ζώνη και το μαντήλι του ανάλογου Κλάδου ή το πράσινο μαντήλι.

Το πάνω μέρος της στολής συνοδεύεται προαιρετικά από πουλόβερ, ζακέτα, φλις ή φούτερ.

Οι γυναίκες στο κάτω μέρος της στολής μπορούν να επιλέξουν φούστα ή ζυπ κυλοτ, που συνδυάζονται μόνο με πουκάμισο. Σε αυτή την περίπτωση, φορούν καλσόν στο χρώμα του δέρματος.

Αρχηγοί, Εκπαιδευτές και Κατασκηνωτές με Δίπλωμα, Μέλη Τοπικών Συμβουλίων, Έφοροι όλων των βαθμίδων και Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου φορούν και το ταγιέρ ή το κοστούμι, με μαντήλι (σχέδιο διαθέσιμο στο μαγαζάκι).

Θερινή Στολή

ΓΙΑ ΠΟΥΛΙΑ, ΟΔΗΓΟΥΣ, ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΗ

  •  Μπλουζάκι polo (μακρυμάνικο ή κοντομάνικο λευκό)
  • Μπλέ παντελόνι μακρύ ή βερμούδα
  • Μαντήλι Κλάδου ή πράσινο μαντήλι
  • προαιρετικά το καπελάκι με το λογότυπο

Διαθέσιμα εξαρτήματα για όλους: τσαντάκι, καπέλο τζόκεϊ κ.α.

Παρατηρήσεις

Τα παπούτσια που φορούν Πουλιά, Οδηγοί, Μεγάλοι Οδηγοί και όλα τα ενήλικα μέλη είναι σκουρόχρωμα.

Τα Πουλιά και οι Οδηγοί δεν φορούν κάλτσες το καλοκαίρι.

Τα σήματα φοριούνται στο πουκάμισο, το polo, το πουλόβερ (ή τη ζακέτα) και στο σακάκι. Δεν φοριούνται στο φούτερ και το φλις.

Διευκρινίσεις

Στις επίσημες εκδηλώσεις (όπως παρελάσεις, εκκλησιασμούς, λιτανείες, εμφάνιση στις Αρχές κ.λπ) και τελετές (έπαρση, υποστολή, υπόσχεση κ.λπ.).:  τα παιδιά, θα πρέπει να φορούν εναλλακτικά το α) ή το β)

α) πουκάμισο λευκό με μακρύ ή κοντό παντελόνι ή ζυπ κυλότ ή φούστα, μαντήλι και ζώνη

β) polo (κοντομάνικο ή μακρυμάνικο) με μακρύ ή κοντό παντελόνι

– δεν φοριούνται τo φλις και φούτερ

– φοριέται το πουλόβερ και η ζακέτα

Tα Στελέχη και Μέλη, θα πρέπει να φορούν τη φούστα ή ζυπ κυλότ με το πουκάμισο μόνο, ή το παντελόνι μακρύ με polo (κοντομάνικο ή μακρυμάνικο) ή πουκάμισο, ταγιέρ ή κουστούμι με πουκάμισο μόνο, μαντήλι, ζώνη.

– δεν φοριούνται τo φλις και φούτερ

– φοριέται το πουλόβερ και η ζακέτα

Oδηγική Στολή θεωρείται αυτή που απαρτίζεται μόνο από τα είδη που πωλούνται στο Μαγαζάκιτου Σ.Ε.Ο., Ξενοφώντος 10, 105 57 Αθήνα, τηλ.210-3235794, 210-3236548 fax 210-3235526. Πληροφορίες για τον τιμοκατάλογο των ειδών, τον τρόπο παραγγελίας και τις ώρες λειτουργίας μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μας.

Για κάθε διευκρίνιση που αφορά σε θέματα στολής, παρακαλούμε απευθυνθείτε στη γραμματεία του Τμήματος Ανάπτυξης ή στις Γραμματείες των Κλάδων.