Έλα μαζί μας! Γίνε ένας από μας

Είσαι από 14 χρονών και πάνω και ………..

Νοιώθεις ώρες ώρες πως δε γίνεται τίποτε το πρωτότυπο ή συναρπαστικό, τίποτε που να μπορεί να σε βγάλει μέσα από την παγίδα της απάθειας.

Αλλες πάλι νοιώθεις πως έχεις τη ζωή στα χέρια σου, πως έχεις τη δύναμη να τη διαμορφώνεις, όπως σου ταιριάζει και σου αξίζει.

Το ίδιο νοιώθουμε κι εμείς. Μόνο που εμείς δε σταματάμε να οραματιζόμαστε, να ονειρευόμαστε και να κάνουμε πράξη τα όνειρά μας.

Μπορούμε τη μια μέρα να βρισκόμαστε στην κορφή ενός βουνού, μαγεμένοι από την ομορφιά του τοπίου αλλά και κουρασμένοι από τη δυσκολία της πορείας και την άλλη μέρα να μαζεύουμε υπογραφές ενάντια στον πόλεμο.
Μπορεί να μας δεις μέσα σε ένα λεωφορείο άλλης εποχής, γεμάτο με οτιδήποτε μπορείς να φανταστείς, να πηγαίνουμε να δώσουμε ζωή σε ένα απομονωμένο χωριό σε μια ξεχασμένη γωνιά της Ελλάδας και κάποια άλλη φορά να μας βρεις μπροστά σου, να χορεύουμε με τους ήχους της μουσικής στην ίδια συναυλία που βρίσκεσαι κι εσύ.
Έχουμε φίλους που ποτέ δεν τους σφίξαμε το χέρι μα που όλοι μας είμαστε έτοιμοι να δουλέψουμε για να κάνουμε πράξη την ίδια ιδέα, την ιδέα της προσφοράς στον άνθρωπο.
Όλοι μαζί συχνά ανακαλύπτουμε καινούργια πράγματα, ανακαλύπτουμε άγνωστες πτυχές του εαυτού μας, νέες κλίσεις, καινούργια ενδιαφέροντα.
Αντικρίζουμε τις δυσκολίες κατάματα κι όταν δε μπορούμε να τις ξεπεράσουμε παίρνουμε δύναμη ο ένας από τον άλλον και χειριζόμαστε ψύχραιμα τις δύσκολες στιγμές μας.

Εμείς νοιώθουμε καλά που ανήκουμε, συμμετέχουμε και δουλεύουμε σε Ομάδες Μεγάλων Οδηγών και βλέπουμε πάντα τη θετική πλευρά της ζωής σε αυτό τον κόσμο που συνεχώς αλλάζει, εμείς νοιώθουμε καλά γιατί έχουμε επιλέξει να μην είμαστε μόνοι μας, έχουμε επιλέξει να είμαστε μέσα στη ζωή.

Αν είναι και δική σου ανάγκη να συμμετέχεις, να προσπαθείς να αλλάξεις το σήμερα με ένα αύριο χρωματισμένο με τα δικά σου χρώματα, πλασμένο με τα δικά σου όνειρα, αν πιστεύεις σε έναν κόσμο ειρηνικό, χωρίς διακρίσεις, αν φαντάζεσαι ένα πλανήτη λίγο πιό πράσινο, λίγο πιό καθαρό, σε περιμένουμε.

Έλα στην παρέα μας, έλα στην Ομάδα των Μεγάλων Οδηγών της πόλης σου.

Μη διστάσεις. Θα σε περιμένει ένα καθαρό χαμόγελο, θα σε υποδεχθεί μια μεγάλη αγκαλιά και ένα κόκκινο μαντήλι γύρω απ’ το λαιμό θα σε φέρει στην πιό μεγάλη παρέα του κόσμου.

Σε περιμένουμε.