Το Σάββατο 18 Μαρτίου 2023 στα Γραφεία του ΣΕΟ ο Κλάδος Οδηγών παρουσίασε το Λεύκωμα με τίτλο «90 Στιγμές Κλάδος Οδηγών». Ο εορτασμός το 2022 των 90 χρόνων του Ελληνικού Οδηγισμού αποτέλεσε την αφόρμηση για να ανοίξει ο Κλάδος το δικό του αρχείο, να αξιοποιήσει τη σημαντική εμπειρία και τις γνώσεις παλαιότερων μελών του και, ανατρέχοντας σε πηγές, να καταγράψει τη δική του ενενηντάχρονη πορεία σε 90 Στιγμές, μία για κάθε χρόνο από το 1932 έως το 2022.

Στο Λεύκωμα αυτό αναδεικνύονται έργα, γεγονότα, δράσεις και πρωτοβουλίες του Κλάδου Οδηγών από τις πρώτες του στιγμές μέχρι σήμερα και προβάλλεται η διαχρονικά δυναμική παρουσία του Κλάδου Οδηγών και το συνολικό του έργο για τους Οδηγούς και τα Στελέχη του.

Την εκδήλωση παρουσίασης του Λευκώματος τίμησαν με την παρουσία τους η Γενική Έφορος Νανώ Παπαϊωάννου και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και της Κεντρικής Διοίκησης, Πρώην Έφοροι του Κλάδου Οδηγών, Περιφερειακές, Τοπικές και Τοπικοί Έφοροι, Κατασκηνώτριες, Στελέχη και Συνεργάτες του Κλάδου, ενώ για το Λεύκωμα μίλησαν με θερμό και συγκινητικό τρόπο τρεις Οδηγοί από τη δική του σκοπιά ο καθένας, η Σόφη Κώττη, ως συγγραφέας, ο Γιάννης Παντελής, ως πατέρας και η Γιώτα Συρογιάννη, ως μουσικός. Με το νέο οδηγικό τραγούδι για τον Κλάδο που έγραψε και μελοποίησε η ίδια για την παρουσίαση ολοκληρώθηκε η εκδήλωση μαζί με τις ευχές όλων να είναι καλοτάξιδο το νέο Λεύκωμα.