Αν θέλετε να γνωρίσετε στα παιδιά σας την ομαδικότητα, την αυτοπεποίθηση, τη συνεργασία, την αγάπη για τη φύση και την προσφορά, τότε το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού σας δίνει τη λύση.

Πώς μπορείτε να ενεργοποιήσετε τα παιδιά με δημιουργικό και ευχάριστο τρόπο, ώστε να αξιοποιούν τον ελεύθερο χρόνο τους παίζοντας και ταυτόχρονα μαθαίνοντας χρήσιμα πράγματα; Την απάντηση δίνει το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού (ΣΕΟ), μια εξωσχολική, μη κυβερνητική οργάνωση, η οποία λειτουργεί εδώ και 90 χρόνια με εθελοντικές συμμετοχές, σημαντική συνεισφορά στην κοινωνία και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας.

Οι δραστηριότητες αφορούν παιδιά και νέους από 5 έως 17 ετών, χωρισμένους σε 4 ηλικιακές ομάδες-Κλάδους:

  • Αστέρια 5-7 ετών,
  • Πουλιά 7-11 ετών,
  • Οδηγοί 11-14 ετών,
  • Μεγάλοι Οδηγοί 14-17 ετών

πλαισιωμένους από ενήλικους εθελοντές χωρίς αμοιβή. Συγκεντρώνονται μια φορά την εβδομάδα, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους,  κυρίως Σαββατοκύριακο, για 1,5-2 ώρες. Οι δράσεις αυτές σχεδιάζονται από εθελοντές κατάλληλα εκπαιδευμένους, με γνώμονα τους  3 άξονες του Οδηγισμού (προσωπική ανάπτυξη, ζωή στη φύση και κοινωνική προσφορά), οι οποίοι προσαρμόζουν δραστηριότητες με συγκεκριμένες δυνατότητες για κάθε ηλικιακή ομάδα, αξιοποιώντας τεχνολογία, μουσική, τέχνες, φύση. Κάθε οδηγική χρονιά κλείνει συνήθως με μια υπαίθρια κατασκήνωση.

Μέσα από αυτές τις εμπειρίες τα παιδιά αποκτούν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους, μαθαίνουν ηθικές αξίες, αναπτύσσουν κριτική σκέψη, αποκτούν φίλους και διαμορφώνουν θετική και υπεύθυνη στάση ζωής. Επίσης, η επαφή με τη φύση τα βοηθά να γίνουν συνειδητοποιημένοι πολίτες με οικολογική συνείδηση, ενώ η αλληλεπίδραση με ομάδες από άλλες χώρες τα φέρνει κοντά σε άλλες κουλτούρες και τα μαθαίνει να σέβονται τη διαφορετικότητα.

Είναι για όσους θέλουν να χτίσουν  το αύριο όπως το ονειρεύονται!

Το κόστος συμμετοχής στον Οδηγισμό είναι εξαιρετικά χαμηλό. Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού θα βρείτε σε περισσότερες από 90 πόλεις σε όλη την Ελλάδα. Στον κόσμο δραστηριοποιείται σε 152 χώρες με περισσότερα από 10.000.000 μέλη.

Η πιο μεγάλη παρέα σας περιμένει!

Δείτε περισσότερες πληροφορίες στο www.seo.gr