Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, από την πρώτη στιγμή της πρωτοφανούς καταστροφής στη Εύβοια, είναι από τους πρώτες Οργανώσεις που βρέθηκε από νωρίς το πρωί της επόμενης μέρας στα σημεία ανάγκης, για να προσφέρει βοήθεια.

Ενεργοποίησε το Πανελλήνιο Δίκτυο Πολιτικής Προστασίας του «ΕΣΟ ΕΤΟΙΜΟΣ» και σε συνεννόηση με τις Αρχές, ήταν και παραμένει σε ετοιμότητα με Στελέχη σε Χαλκίδα και Ψαχνά κάνοντας πράξη την κοινωνική συμμετοχή και προσφορά του.

Ο Οδηγισμός συμμετείχε σε συντονιστική σύσκεψη στον Δήμο Χαλκιδέων και συνεργάστηκε με τις Αρχές του τόπου, ως αρωγός στην αποκατάσταση των ζημιών.

Πιο συγκεκριμένα, βοήθησε στην απομάκρυνση λάσπης και φερτών υλικών από μπαλκόνια αυλές και εισόδους κατοικιών. Επιπλέον, σε συνεργασία με την  εθελοντική ομάδα “Κοινωνική κουζίνα: Ο άλλος άνθρωπος”, συμμετέχει στην προετοιμασία φαγητού, 1000 και πλέον μερίδων, προς τους πληγέντες.

Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, θα παραμείνει στα σημεία ανάγκης και το επόμενο διάστημα, για όσο χρειαστεί, αποδεικνύοντας το αίσθημα κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης.

Ο Ελληνικός Οδηγισμός συμβάλλει στην ανάπτυξη των παιδιών και των νέων ώστε να γίνονται άτομα υπεύθυνα, ελεύθερα και ικανά να διεκδικούν και να συμμετέχουν ως ενεργοί πολίτες. Οι κοινές αξίες όλων των Οδηγών είναι η συνεργασία, η δικαιοσύνη, ο σεβασμός στον άνθρωπο και στο περιβάλλον.

Σε όλη την διαδρομή του, ο ελληνικός Οδηγισμός, αλληλεπιδρά με την κοινωνία και προσπαθεί πάντα να είναι στην αιχμή της πρωτοπορίας.

 

Tο Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού (έτος ιδρύσεως 1932) είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, Σωματείο Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, υπαγόμενο στις διατάξεις του Αστικού Κώδικα και Μέλος της Παγκόσμιας Οργάνωσης Οδηγών (WAGGGS).

Σύμφωνα με το Καταστατικό του αποτελεί Σωματείο μη κερδοσκοπικό με παιδαγωγικό, κοινωφελή και πολιτιστικό χαρακτήρα. Έχει ως στόχο την εξωσχολική διαπαιδαγώγηση παιδιών και εφήβων. Με σύγχρονα παιδαγωγικά και δημιουργικά προγράμματα που βασίζονται στους άξονες: Προσωπική Ανάπτυξη, Κοινωνική Συμμετοχή και Ζωή στη Φύση, μέσα σε αυτοδιοικούμενες Ομάδες, δίνεται η ευκαιρία στα παιδιά να αναπτύξουν πρωτοβουλίες και ικανότητες και να εξελιχθούν σε δημιουργικά μέλη της κοινωνίας.

Περισσότερες πληροφορίες www.seo.gr

 

ΤΕΛΟΣ