Τα μέλη της Ομάδας συν+ της Αθήνας πραγματοποιήσαμε μια πολύ ιδιαίτερη δράση στο κέντρο της πόλης σε συνεργασία με το περιοδικό “Σχεδία”.  Με ξεναγό τον κ. Μιχάλη Σαμολή, μέλος και εργαζόμενο στην “Σχεδία” διανύσαμε μία από τις “αόρατες διαδρομές της πόλης της Αθήνας” και γνωρίσαμε μία άλλη ζωή που αναπνέει στην καρδιά της πρωτεύουσας.

Ο κ. Σαμολής ο οποίος ζει στο “Πολυδύναμο κέντρο αστέγων”, μας διηγήθηκε την ζωή του και περπατήσαμε μαζί του στην περιοχή του Μεταξουργείου μαθαίνοντας για τις δομές, τα συσσίτια και τα κέντρα αποκατάστασης που λειτουργούν στην πόλη για να ανακουφίσουν άστεγους και χρήστες ουσιών.  Μία ξενάγηση που μας έκανε να συνειδητοποιήσουμε πόσο κοντά στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας άνθρωποι σαν κι εμάς βιώνουν όλα αυτά τα προβλήματα και ζουν στο περιθώριο, χωρίς πολλές ελπίδες για το μέλλον.

Συνεχίζοντας την πορεία μας βρεθήκαμε στην “Βαρβάκειο αγορά” και ζήσαμε τον άλλο, ξέφρενο ρυθμό της πόλης.  Όταν αυτή η πορεία “μάθημα ζωής” έφτασε στο τέλος της, ευχαριστήσαμε από καρδιάς τον κ. Σαμολή και καταλάβαμε πόσο προνομιούχοι είμαστε και πόσο πρέπει να ευγνωμονούμε την ζωή για αυτά τα λίγα που έχουμε!

Σίγουρα μία δράση που δίνει πολλή τροφή για σκέψη και πρέπει να προβληματίσει τους περισσότερους.