Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη (οδός Πειραιώς), η Εκδήλωση Παρουσίασης του Επετειακού Μεταλλίου με τη μορφή της ιδρύτριας του Ελληνικού Οδηγισμού Ειρήνης Καλλιγά. Η έκδοση είναι ευγενική χορηγία του Υπουργείου Οικονομικών και το μετάλλιο κατασκευασμένο από την Τράπεζα της Ελλάδος και το ΙΕΤΑ.

 

Μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού και συγκίνησης έγινε η παρουσίαση του Μεταλλίου με αναδρομή στην ιστορία του Οδηγισμού που εδώ και 90 χρόνια έχει δυναμική πορεία και συνεχή προσφορά στην ελληνική κοινωνία. Ιδιαίτερα συγκινητικές ήταν οι αφηγήσεις των εγγονών της Ειρήνης Καλλιγά, Ειρήνης και Παύλου Γερουλάνου, που μίλησαν για την σπουδαία προσωπικότητα της γιαγιάς τους Ειρήνης.

 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης, Υφυπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων, κ. Ευάγγελος Συρίγος, ο τέως Πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς, ο Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης, ο Εκπρόσωπος Διοίκησης Τράπεζας Ελλάδος, Διευθυντής Ιδρύματος Εκτύπωσης Τραπεζογραμματίων & Αξιών, κ. Μάρκος Κονταξόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων & ΕΣΠΑ, κ. Δημήτρης Σκάλκος, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, Περιφέρειας Αττικής, κ. Χάρης Ρώμας, ο τέως Υπουργός Πολιτισμού κ. Παύλος Γερουλάνος, ο καλλιτέχνης Ιδρύματος Εκτύπωσης Τραπεζογραμματίων & Αξιών, κ. Σταματόπουλος, Πρόεδροι και Εκπρόσωποι Φορέων και μέλη του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού.

 

Οι καλεσμένοι, μίλησαν με θερμά λόγια για τον Οδηγισμό και το έργο του, το πόσο χρήσιμος και ζωτικός είναι για τα παιδιά και τους νέους, ώστε να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της ζωής.