Με χαρά μας πληροφόρησε η Αρχηγός μας, ότι μία Ομάδα Οδηγών από την Αγγλία θα επισκεφτούν το νησί μας, την Κω. Η χαρά μας απερίγραπτη: «Ουάου Οδηγοί από το εξωτερικό!!!», φυσικά είπαμε αμέσως ναι. Η Αρχηγός μας ήρθε σε συνεννόηση με τη μητέρα των παιδιών και δώσαμε ραντεβού την επόμενη κιόλας ημέρα μιας και θα κάνανε μονοήμερη εκδρομή από την Τουρκία. Θα μας γνωρίζανε και θα τους γνωρίζαμε από τις στολές μας.
Θυμηθήκαμε τα λόγια της Αρχηγού μας που κατά τη διάρκεια μιας συγκέντρωσης μας είχε μιλήσει για τις εμπειρίες των κατασκηνώσεων του εξωτερικού. Αμέσως σκεφτήκαμε ότι είμαστε πολύ τυχεροί που έστω και για μία ημέρα θα γευτούμε αυτή την εμπειρία να γνωρίσουμε Οδηγούς από άλλη χώρα και να ανταλλάξουμε απόψεις και εμπειρίες.
Συγκινηθήκαμε αμέσως βλέποντας να μας ενώνουν οι στολές και τα μαντήλια, το τριφύλλι! Ξεκινήσαμε με ένα Οδηγικό τραγούδι στα Αγγλικά που ο ίδιος σκοπός υπάρχει και στα ελληνικά. Παίξαμε, μιλήσαμε, γελάσαμε, γρήγορα αγκαλιαστήκαμε, στο τέλος κλάψαμε κιόλας κι όλα αυτά γιατί είμαστε τυχεροί που είμαστε ΟΔΗΓΟΙ και μπορέσαμε να το ζήσουμε.
Υποσχεθήκαμε ότι δε θα χαθούμε, ότι θα μιλάμε και που ξέρεις, ίσως να βρεθούμε σε κάποια διεθνή κατασκήνωση! Στην αναχώρησή τους τα συναισθήματά μας ανάμικτα, λύπη για τον χωρισμό και χαρά για τη γνωριμία.
Κάποιοι, σίγουρα όχι Οδηγοί, αναρωτιούνται πως μπορεί να νιώσαμε τόσα πολλά,τόσο γρήγορα και η απάντησή μας είναι: «Γίνε ΟΔΗΓΟΣ και θα το νιώσεις! Μόνο τότε θα το καταλάβεις…»

Σας ευχαριστούμε που μας δώσατε την ευκαιρία να το ζήσουμε.

Με Οδηγικούς χαιρετισμούς,

Τ.Τ Κω
Πλήρωμα Ν/Ο  Κω
Περσεφόνη, Βασίλης, Χρυσάνθη, Γιώργος, Άννα Μαρία, Θάλεια, Μανώλια: ήμασταν όλοι εκεί