Στο πλαίσιο της συμμετοχής του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού στο 38ο Παγκόσμιο Συνέδριο Οδηγών που διεξάγεται στην Λευκωσία της Κύπρου, η Πρόεδρος  του Διοικητικού Συμβουλίου Σόφη Μπέλμπα, η Γενική Έφορος Κλέμον Μπόλλε, τα μέλη της αποστολής  Ελπίδα Λουρίδα και Γαρυφαλλιά Κοκονέζη είχαν την τιμή να γίνουν δεκτά από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη.

Η ελληνική αποστολή ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας για τις προτεραιότητες  και την ιστορία  του Παγκόσμιου   και του Ελληνικού  Οδηγισμού, την ανάγκη στήριξης των εθελοντικών οργανώσεων  καθώς και τη σημασία προώθησης  των νέων σε θέσεις διακυβέρνησης  και λήψης αποφάσεων.

Στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας απονεμήθηκε το συλλεκτικό μετάλλιο των 90 χρόνων, η έκδοση του οποίου τιμά την ιδρύτρια του Ελληνικού Οδηγισμού  Ειρήνη Καλλιγά.

Ευχαριστούμε από καρδίας τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη για την τιμή και την θερμή υποδοχή αλλά κυρίως για την εξαιρετική συζήτηση που είχαμε.