Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, με σεβασμό και υπευθυνότητα, παρακολουθεί τις εξελίξεις και ανταποκρίνεται δημιουργικά σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές της κοινωνίας μας.

Η προτεραιότητα είναι στα παιδιά και τους νέους!

Όλοι μαζί, ενώνουμε τις δυνάμεις μας, τα επιτελεία νέων και παλαιών μελών Κεντρικής Διοίκησης, Κλάδων και Τοπικών Τμημάτων, στέλνοντας ιδέες και προτάσεις για παιχνίδια, κατασκευές και πολλά άλλα ενδιαφέροντα. Ιδέες για τους γονείς και τα μικρότερα παιδιά. Ιδέες για τους νέους που θα δουλέψουν μόνοι τους ή με διαδικτυακές παρέες.

Με ατομικές και ομαδικές αναρτήσεις σε blogs και social media, ο Οδηγισμός δίνει το παρών, υποστηρίζοντας παιδιά και γονείς για να μοιραστούν δημιουργικές στιγμές στο σπίτι. Το υλικό εμπλουτίζεται συνεχώς για να χαρίσει πολλές ώρες διασκέδασης.

Η πρόκληση, αυτή την περίοδο, βρίσκεται στο σπίτι μας και είμαστε έτοιμοι να τη ζήσουμε.

Μένουμε σπίτι! Μένουμε ασφαλείς!

Ο Ελληνικός Οδηγισμός συμβάλλει στην ανάπτυξη των παιδιών και των νέων ώστε να γίνονται άτομα υπεύθυνα, ελεύθερα και ικανά να διεκδικούν και να συμμετέχουν ως ενεργοί πολίτες. Οι κοινές αξίες όλων των Οδηγών είναι η συνεργασία, η δικαιοσύνη, ο σεβασμός στον άνθρωπο και στο περιβάλλον.

Σε όλη την διαδρομή του, ο ελληνικός Οδηγισμός, αλληλεπιδρά με την κοινωνία και προσπαθεί πάντα να είναι στην αιχμή της πρωτοπορίας.

Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού (έτος ιδρύσεως 1932) είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, Σωματείο Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, υπαγόμενο στις διατάξεις του Αστικού Κώδικα και Μέλος της Παγκόσμιας Οργάνωσης Οδηγών (WAGGGS).

Σύμφωνα με το Καταστατικό του αποτελεί Σωματείο μη κερδοσκοπικό με παιδαγωγικό, κοινωφελή και πολιτιστικό χαρακτήρα. Έχει ως στόχο την εξωσχολική διαπαιδαγώγηση παιδιών και εφήβων. Με σύγχρονα παιδαγωγικά και δημιουργικά προγράμματα που βασίζονται στους άξονες: Προσωπική Ανάπτυξη, Κοινωνική Συμμετοχή και Ζωή στη Φύση, μέσα σε αυτοδιοικούμενες Ομάδες, δίνεται η ευκαιρία στα παιδιά να αναπτύξουν πρωτοβουλίες και ικανότητες και να εξελιχθούν σε δημιουργικά μέλη της κοινωνίας.