Ίδρυμα Vodafone – Πρόγραμμα World of Difference 2022

 Η Vodafone Ελλάδος και το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού προσφέρουν δυνατότητα επαγγελματικής απασχόλησης στο Σ.Ε.Ο.

Το Ίδρυμα Vodafone ανακοίνωσε την έναρξη του 12ου κύκλου του προγράμματος World of Difference του Ιδρύματος Vodafone. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που υλοποιείται με συνέπεια και συνέχεια από το 2010, μέσα από το οποίο δίνει τη δυνατότητα σε ευαισθητοποιημένους νέους από όλη την Ελλάδα να εργαστούν για 6 μήνες στον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό της επιλογής τους, με το Ίδρυμα Vodafone να καλύπτει πλήρως τον μισθό και τις ασφαλιστικές τους εισφορές.

Το πρόγραμμα World of Difference συμπλήρωσε 11 χρόνια παρουσίας και δράσης στην Ελλάδα και μετράει περισσότερες από 2.400 αιτήσεις, 99 συμμετέχοντες, 86 ΜΚΟ και σχεδόν μισό εκατομμύριο έμμεσα ωφελούμενους συνάνθρωπούς μας. Αξιοποιώντας τις γνώσεις, τις ιδέες, το όραμα και το πάθος των νέων ανθρώπων να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία για το κοινό καλό, το πρόγραμμα συμβάλλει στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, με απώτερο στόχο μία κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς.

Για ακόμη μια χρονιά, το Ίδρυμα Vodafone αναζητάει 10 νέους, 18 έως 35 ετών, που επιθυμούν να εργαστούν στον τομέα της κοινωνικής απασχόλησης και έχουν τις ικανότητες, τις γνώσεις, τις ιδέες και την όρεξη, ώστε να γίνουν μέλη του προγράμματος και να συνεισφέρουν μέσα από το έργο τους στην Κοινωνία των Πολιτών με τη δύναμη της τεχνολογίας. Οι νέοι που θα λάβουν μέρος στον φετινό κύκλο του προγράμματος καλούνται να βρουν την τεχνολογία που θα βελτιώσει τη δράση του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού της επιλογής τους, ή έναν Οργανισμό που σχετίζεται με την τεχνολογία και την καινοτομία, με στόχο την αντιμετώπιση καίριων ζητημάτων που απασχολούν την ελληνική κοινωνία.

Στρατηγικός συνεργάτης του Ιδρύματος Vodafone για το πρόγραμμα είναι το HIGGS, το 1ο Incubator & Accelerator για ΜΚΟ στην Ελλάδα, το οποίο προσφέρει στους νικητές και τους Οργανισμούς τις γνώσεις και τα εργαλεία που χρειάζονται, για να φέρουν την καινοτομία στο έργο τους. Συγκεκριμένα, η ομάδα του HIGGS διοργανώνει ένα διαδικτυακό workshop, προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να ενημερωθούν πλήρως για την ορθή συμπλήρωση της αίτησης. Επιπλέον, μετά την επιλογή των νικητών, οι 10 νικητές καθώς και οι Οργανισμοί στους οποίους θα απασχοληθούν, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν κλειστά σεμινάρια συμβουλευτικής στους 10 νικητές και τις αντίστοιχες οργανώσεις που θα εργαστούν.

Πιο συγκεκριμένα, η ομάδα του HIGGS, θα διοργανώσει μια σειρά σεμιναρίων εκπαίδευσης και συμβουλευτικής:

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ:

 • Συμπλήρωση αιτήσεων: Ανοικτό προς το κοινό σεμινάριο συμπλήρωσης αιτήσεωνWoD, με παράθεση παραδειγμάτων για κάθε ερώτηση. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2021 και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το παρακολουθήσουν εδώ.
 • Πλάνο υλοποίησης – Παρακολούθηση έργου: Κλειστό σεμινάριο για τους 10 νικητές & τις αντίστοιχες οργανώσεις, το οποίο περιλαμβάνει τον σχεδιασμό και τα εργαλεία για την υλοποίηση και τηνπαρακολούθηση του έργου τους.
 • Αξιολόγηση έργου –Reporting: Κλειστό σεμινάριο για τους 10 νικητές & τις αντίστοιχες οργανώσεις, το οποίο περιλαμβάνει τις βασικές μεθοδολογίες και παραδείγματα για την αξιολόγηση του έργου και τη συγγραφή αναφορών.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ – Συναντήσεις με Ομάδα Ειδικών

Κάθε νικητής & οργάνωση θα έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει 1 συνάντηση με έναν ειδικό για καθεμία από τις 7 ακόλουθες θεματικές: Στρατηγική, Ανεύρεση Πόρων, ΕΚΕ, Εθελοντές, Νομικά, Λογιστικά, Marketing.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://www.vodafone.gr/world-of-difference/, στην οποία μπορείτε να βρείτε όλες τις σχετικές πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένης της ηλεκτρονικής αίτησης. Η καταληκτική ημερομηνία των αιτήσεων είναι η Τετάρτη 20η Οκτωβρίου 2021 (έως και τα μεσάνυχτα).

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πρόγραμμα επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://www.vodafone.gr/world-of-difference/, στην οποία θα βρείτε όλες τις σχετικές πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένης της ηλεκτρονικής αίτησης. Η καταληκτική ημερομηνία των αιτήσεων είναι η 20η Οκτωβρίου 2020 (έως και τα μεσάνυχτα).

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση από την Ομάδα του Ιδρύματος Vodafone παρακαλείσθε να επικοινωνήσετε με την κ. Αλεξάνδρα Παπανικολάου world_of_difference.gr@vodafone.com.

Αν θέλετε να προσφέρετε τις υπηρεσίες σας στο Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού (Σ.Ε.Ο.) στείλτε την πρότασή σας (σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού) έως τις 12/10/2021 στην ηλεκτρονική διεύθυνση: seo@seo.gr, ώστε να λάβετε τη στήριξή του και να συμφωνήσετε σε ένα σχέδιο οργάνωσης και χρονοδιάγραμμα του έργου για την περίοδο απασχόλησής σας στο Σ.Ε.Ο.

 

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

Το πρόγραμμα World of Difference, που υλοποιείται για 12η χρονιά από το Ίδρυμα Vodafone, θα δώσει και φέτος τη δυνατότητα σε 10 ευαισθητοποιημένους νέους να εργαστούν για 6 μήνες, αξιοποιώντας την τεχνολογία για να βελτιώσουν τη δράση του ΜΚΟ της επιλογής τους – με την τεχνογνωσία του HIGGS – και το Ίδρυμα Vodafone θα καλύψει το μισθό και τις ασφαλιστικές τους εισφορές.

 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ

Αριθμός επιτυχόντων : 10

Ηλικία συμμετεχόντων: 18-35

Διάρκεια εργασίας: 6 μήνες

Έναρξη εργασίας: Ιανουάριος 2022

Μισθός: έως 8.000 €

Εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές: έως 2.000 €

Περίοδος υποβολής αιτήσεων: 29 Σεπτεμβρίου20 Οκτωβρίου 2021

Καθένας από τους 10 επιτυχόντες θα διατηρεί εργοδοτική σχέση με τον Οργανισμό της επιλογής του, ο οποίος θα καλύπτεται από σχετική σύμβαση εξαρτημένης εργασίας πλήρους απασχόλησης.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Επισκεφθείτε το https://www.vodafone.gr/world-of-difference/

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κυρία Αλεξάνδρα Παπανικολάου (τηλέφωνο: 6944 600144).

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Κάθε αίτηση αξιολογείται σύμφωνα με την ανθρωπιστική και κοινωφελή της αξία, τα μετρήσιμα αποτελέσματα και το εφικτό της υλοποίησής της με τη δύναμη της τεχνολογίας. Γι’ αυτό και  όλες οι αιτήσεις συμμετοχής αξιολογούνται με βασικό κριτήριο την αξιοποίηση της τεχνολογίας για την ενίσχυση της δράσης του Οργανισμού που θα επιλέξει ο υποψήφιος, καθώς, επίσης, και τις  ικανότητες, τα προσόντα  και τη δέσμευσή του απέναντι στο έργο που θα κληθεί να υλοποιήσει.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Κατά τη συμπλήρωση της αίτησης συμμετοχής, κάθε υποψήφιος θα πρέπει να διασφαλίσει ότι:

 • Το έργο που θα αναλάβει θα αξιοποιεί τις δυνατότητες της τεχνολογίας για την ενίσχυση της δράσης του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού της επιλογής του
 • Έχει συζητήσει σχετικά με την πρόθεσή του να συμμετάσχει στο πρόγραμμα World of Difference με τον Οργανισμό της επιλογής του και έχει συμφωνήσει στο έργο που επιθυμεί να προσφέρει και στο συγκεκριμένο σχέδιο και χρονοδιάγραμμα επίτευξης στόχων
 • Διαθέτει στοιχεία επικοινωνίας του Οργανισμού που έχει επιλέξει
 • Διαθέτει στοιχεία επικοινωνίας του ατόμου που θα δώσει συστάσεις
 • Έχει προετοιμάσει τις απαντήσεις του στις παρακάτω ερωτήσεις:
 1. Για ποιον οργανισμό επιθυμείς να εργαστείς και γιατί; Ποια θέση θα αναλάβεις στον οργανισμό;
 2. Ποιο θα είναι το συγκεκριμένο έργο που θα φέρεις εις πέρας; Πώς θα αξιοποιήσεις τις δυνατότητες της τεχνολογίας; Πώς σκοπεύεις να το επιτύχεις;
 3. Πώς το έργο που θα υλοποιηθεί εντάσσεται στο στρατηγικό πλάνο του οργανισμού; Κατά ποιον τρόπο θα ωφεληθεί ο οργανισμός από την επιτυχή ολοκλήρωσή του;
 4. Ποια θα είναι τα οφέλη του έργου σου για την κοινωνία; Παράθεσε συγκεκριμένα ποσοτικά ή/και ποιοτικά στοιχεία (συμπεριλαμβανομένου του εκτιμώμενου αριθμού των ωφελούμενων, άμεσων και έμμεσων).
 5. Ποια προσόντα ή εμπειρία διαθέτεις που σε κάνουν να πιστεύεις ότι θα αποδειχθούν χρήσιμα στον οργανισμό που έχεις επιλέξει να εργαστείς; (Παρακαλούμε να συμπεριλάβεις πιθανές σχετικές σπουδές ή/και επιμορφωτικά σεμινάρια)
 6. Ποιο είναι το Χρονοδιάγραμμα Υλοποίησης του έργου σου για την περίοδο των 6 μηνών;
 7. Ποιος είναι ο σχεδιασμός που έχετε καταλήξει, σε συνεργασία με τον οργανισμό της επιλογής σου, για τους τρόπους με τους οποίους το έργο που θα φέρεις εις πέρας θα είναι βιώσιμο και θα μπορεί να συνεχιστεί και μετά το τέλος της χρηματοδότησης από το Ίδρυμα Vodafone;
 8. Την έγγραφη βεβαίωση του οργανισμού που έχεις επιλέξει να εργαστείς, ως προς το έργο που θέλεις να υλοποιήσεις στην περίοδο των 6 μηνών (Η βεβαίωση Νόμιμου Εκπροσώπου Οργανισμού είναι υποχρεωτική για να θεωρηθεί η συμμετοχή σου έγκυρη) την οποία θα επισυνάψεις στην αίτηση.
 9. Σε περίπτωση που το έργο που θα υλοποιήσεις περιλαμβάνει τη δημιουργία τεχνολογικού εργαλείου ή περαιτέρω δαπάνες, πέραν του μισθού που θα καλύψει η Vodafone, ο οργανισμός που επιθυμείς να εργαστείς έχει εξασφαλίσει την επιπλέον χρηματοδότηση που απαιτείται; Αν ναι, παρακαλούμε αυτό όπως δηλωθεί στη βεβαίωση του Οργανισμού που θα επισυνάψεις στην ερώτηση 8.
 10. Πώς έμαθες για το πρόγραμμα World of Difference;